Tuesday, 28 May 2013

Mengenali Honda Future 125



Kepada yang masih ragu - ragu akan rupa Honda Future ...kat tepi inilah rupanya yang ayu dan hensem...

Mesti anda tergoda kan...






  Apa kelebihannya? Banyak.. antaranya helmet in..


Satu helmet full face boleh masuk.. ada juga yang dah pernah try masukkan beras 10 kilo pun boleh.. dengan selamber.. ada tu siap try parking "Baby" lagi..

X percaya??.. nanti aku minta permission dulu .. nanti dah dapat green light aku up gambar tu sebagai bukti..




Disamping itu Honda Future juga mempunya kelebihan - kelebihan seperti berikut :
  1. Tangki minyak petol yang besar. Boleh mengisi sebanyak 5.6 liter...
  2. Tempat duduk dia yang lebar.. amat selesa.. pengalaman peribadi ride solo gi Johor siap singgah Melaka semasa otw pergi..ok jer..alhamdulillah.. badan dan punggung ok jer..
  3. Model nih juga ada beberapa spesifikasi.. ada disk brake depan+belakang yang ni kira full spec lah..ada juga yang brake drum..dan pelbagai lah...
  4. Honda Future juga mempunyai lampu kabus.. time aku menulis nih .. dah ramai pemilik yang menukar warna lampu tersebut.. lampu led pun murah.
Kalau nak tau dengan lebih detail lagi sila klik SINI

Sebelum tu kita layan dulu video promo HF..

video






8 comments:

  1. nice blog bro...
    first time beli motor, trus angkat future ptg td...
    nk tny sikit...

    camane nk bukak seat tu eh..? dah satu jam duk pam seat x naik2 jgk.... takot rosak je..
    mohon pencerahan...

    ReplyDelete
  2. apa maksud tuan dengan pam seat? haha.. tak perlu pam apa2. nak buka seat, dekat kunci on tu, tuan pusing kunci diantara off dengan on, lepas tu tekan kunci tu ke dalam, macam wave S. kalau itu maksud tuan pam seat, kena bawa pergi kedai lah.. sebab ada juga orang yg kena nak buka seat tak boleh. rosak dari awal. hantar kedai jelah jawabnya..

    ReplyDelete
  3. seat dia lebar dan keras, tak berapa selesa semasa menunggang, boleh ke tukar seat yg lebih sporty dan lebih empuk

    ReplyDelete
  4. Setakat ni tiada seat aftermarket lagi, setahu saya. Tuan boleh cuba cari di kedai potong seat.

    ReplyDelete
  5. Pendapat sy lepas beli moto ap2 pun jgn ler malas baca Buku Panduan Penggunaan yg Honda bagi. BACA... Semua ad dalam tu.)

    ReplyDelete
  6. 14.03.2016 terima Honda Future warna merah full speck. 03.04.2016, habis pantang - 1000 KM. Sepanjang tempoh pantang, speed tak melepasi 70 KM/jam.

    Sblm ni dah 5 thn pakai wave 100.

    Pro
    1) Tangki besar - x perlu kerap singgah petrol station.
    2) U box besar, siap boleh simpan laptop kecil.

    Con
    1) Cermin sisi - bergegar, susah nak adjust.
    2) Seat tak boleh bukak sampai habis krn sangut pada bakul. Leceh sikit masa isi petrol.
    3) Posisi suiz signal & horn, sangat pelik.
    4) Kali pertama guna motor yang ada disk brek blkg. Hampir accident bila brek mengejut.

    Tujuan saya beli motor ni krn plan ride seluruh Malaysia.

    Andy

    ReplyDelete
  7. Tambahan: saiz tayar yang dibekalkan kurang sesuai. Tak stabil masa ambil selekoh.

    ReplyDelete
  8. Salam tuan,

    CDI motor ni kat mana ye posisinya. Puas saya cari x jumpa...XD

    ReplyDelete